Digitale zorg door communicatie via Instagram of You Tube: Zorgverleners gebruiken verschillende digitale mogelijkheden om in contact te zijn. Dit keer een website die moeilijke dingen gemakkelijk uitlegt.
Zorg op afstand heet het beleidsmatig. In de Coronacrisis heeft dit een grote vlucht genomen, maar niet iedere digitale toepassing of website is geschikt voor iedere inwoner. Voor de groep mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden kan de inhoud van een site onvoldoende aansluiten bij de eigen vaardigheid (begrip), kennis en inzichten.
Kenniscentrum Pharos meldt dat ongeveer 18% van de Nederlanders daarnaast moeite heeft met het gebruik van computers en internet. Dat vraag om toegankelijke en eenvoudige toepassingen. Een voorbeeld daarvan is www.steffie.nl. Deze website legt moeilijke dingen makkelijk uit. Op het gebied van gezondheid worden bijvoorbeeld verschillende thema’s uitgelegd over de gezondheidszorg en de toegang daarvan, maar ook over het thema gezondheid.
De eenvoudige uitleg van veel onderwerpen helpt. Niet alleen kun je deze lezen, maar het is ook te beluisteren.
Praktijken kunnen de toepassingen van Steffie.nl ook opnemen in de eigen praktijkpraktijk voor extra voorlichting of service.
Meer weten?
Helpdesk digitale vaardigheden.
In het Gooi bestaat ook een De Helpdesk Digitale Zorg. De helpdesk biedt snelle en prettige begeleiding bij (de start van) digitale zorg.
Bereikbaar via de website of telefonisch via 085 1304 575 of info@helpdeskdigitalezorg.nl
Kenniscentrum Pharos
Het landelijk expertisecentrum Pharos draagt bij aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen wij door nationale en internationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals. En ervaringskennis van mensen om wie het uiteindelijk gaat. Kijk op www.pharos.nl