06-48012857 secretariaat@sehz.nl
image_pdfimage_print

Informatie voor wijkbewoners

Waarom een samenwerkingsverband?

De zorgverleners in Hilversum-Zuid hebben een nieuw samenwerkingsverband opgericht: Stichting Eerstelijnssamenwerking Hilversum-Zuid (SEHZ). Samen kunnen we activiteiten en zorgprogramma’s ontwikkelen waar de inwoners van Hilversum-Zuid echt behoefte aan hebben. Daarbij gaan we nieuwe manieren van werken niet uit de weg. Het belangrijkste is: zorg op maat en dichtbij huis.

 

Bij de SEHZ zijn niet alleen huisartsen aangesloten, maar ook fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, apothekers, logopedisten, wijkverpleegkundigen, thuiszorgorganisaties (en in de toekomst misschien nog anderen). We kennen elkaar goed en kunnen elkaar snel en makkelijk raadplegen, bijvoorbeeld om een zorgplan goed af te stemmen, op elkaars zorg én op de wensen van de patiënt. De SEHZ streeft naar samenwerking die de zorgverlening minder ingewikkeld maakt en ervoor zorgt dat patiënten sneller antwoord krijgen op vragen. Slimme samenwerking is bovendien goedkoper, zonder dat de kwaliteit van de zorg minder wordt.

 

In ons zorgaanbod willen we de inbreng van de wijkbewoners een grote rol laten spelen. Dat doen we door goed te luisteren naar wat u ons vertelt. Ook vinden we dat patiënten zelf de baas zijn over hun gezondheid én hun ziekte. We hebben dus veel aandacht voor preventie en zelfzorg.

Wat doet SEHZ voor u?

U krijgt van de SEHZ-zorgverleners de zorg die u van ons gewend bent. Daarnaast gaan we samen de zorg beter organiseren en nieuwe activiteiten ontwikkelen. Zodra er een nieuw aanbod beschikbaar is, hoort u dat van uw zorgverlener. Ook melden we het op deze website.

 

Voor 2015 staat in elk geval op het programma:

  • Diabetes Challenge (2015) – een programma samen met de Bas van der Goor Foundation waarbij mensen met diabetes een wandel-uitdaging aangaan.
  • Valpreventie – training: hoe komt het dat mensen vallen en hoe kan je dat voorkomen?

 

Daarnaast werken we aan:

  • Samenwerking met het Sociaal Wijkteam – we werken alle twee voor de wijk, hoe kunnen we het samen nog beter doen?
  • Medicatiebeleid – huisartsen en apothekers maken afspraken over het voorschrijven van medicijnen.
  • Ouderenzorg: hoe kunnen de wijkverpleegkundige, de praktijkondersteuner en de huisarts het beste samenwerken in de zorg voor ouderen?
  • Diagnostiek in de huisartsenpraktijken – kunnen bepaalde onderzoeken die nu in het ziekenhuis gebeuren gedaan worden in de huisartsenpraktijk?
  • Bloedprikken bij de huisarts – kunnen we organiseren dat bloedprikken ook bij de huisarts kan gebeuren (door de doktersassistente)?

 

Welke zorgverleners in Hilversum Zuid werken samen in SEHZ?

Op dit moment zijn er zo’n 20 praktijken en organisaties aangesloten bij de SEHZ. In onze Ledenlijst vind u een overzicht van alle praktijken

Regelmatig sluiten zich nieuwe zorgverleners aan. Zo ontstaat een intensief zorg- en welzijnsnetwerk op wijkniveau.

Vragen?

Heeft u vragen over het samenwerkingsverband of een van de programma’s? Stel uw vraag gerust aan uw huisarts of een van de andere
SEHZ-zorgverleners. U kunt ons ook e-mailen.